Vår vision är Noll människor i utanförskap och noll restprodukter i samhället eftersom vi tror att alla får plats i ett cirkulärt samhälle.

Syateljé

Är hållbart mode viktigt för dig? Att laga dina kläder är det absolut lättaste och billigaste sättet till en mer hållbar garderob. I vår syateljé kan du som privatperson lämna in dina kläder på lagning hos en erfaren skräddare. Du kan även lämna in tygrester eller gamla kläder som du vill omvandla till helt nya plagg.

“Att förlänga livslängden på sådant som redan producerats är ju galet enkelt och klokt. Och också det absolut bäst rent resursmässigt: exempelvis kräver en enda t-shirt i bomull i snitt cirka 2700 liter vatten, så bara genom att laga din trasiga tröja istället för att köpa en ny har du sparat lika mycket vatten som du normalt dricker under ungefär tre år. Och det på ett plättlätt sätt!”, Johanna Nilsson, Slow Fashion

När du lagar dina kläder hos oss skapar du arbete för de som idag saknar ett. Lagga kläder är både ekologiskt som ekonomiskt och socialt hållbart.

Drop-In under våra öppettider:

Mån, Ons, Fre: 08:00 – 16:30

Tis, Tors: 08:00 – 18:30

Lör: 10:00 – 14:00

Slow Fashion steg för steg

Vi kommer inom kort att lansera ett utbildningspaket för dig som vill få konkreta tips för en hållbar garderob.

Föreläsare: Mariana Morosanu, hållbarhetskonsult och grundare av Circular Centre